Santalainen Alena

Kaikki blogit puheenaiheesta Kehistysvammaiset

Manifesti ja Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät vei sittenkin jalat alta!
Myönnän, olin varsin skeptinen. Ajattelin, että jaahas, tässä taas ”avarakatseinen establishmentti” vie kehitysvammaisia kuin laskiämpäriä.

Vasta tänään kuuntelin biisin huolella - ja kuuntelen vaikka kuinka monta kertaa uudestaan. En yhtään ihmettelisi, jos PKN voittaisi koko euroviisuskaban, sen verran biisissä lauletaan tervetullutta selkokieltä.

”Aina mun pitää” on ilmiselvä manifesti.
Se on julistus kehitysvammaisten ihmisoikeuksien puolesta.

Pertti Kurikan Nimipäivät avaa ovet vammaisille

PKN, PKN, PKN kiljuu Facebook-päivitykset! Kehitysvammaisten PUNK-bändi Pertti Kurikan nimipäivät on tehnyt suomalaisen musiikin historiaa voittamalla Uuden musiikin kilpailun (UMK), jonka voittaja matkaa Wienin euroviisuihin toukokuussa. Voitto on huomioitu ympäri maailmaa, jopa legendaarinen Dead Kennedys on noteerannut sen laajasti omilla sivuillaan.

Lähtisitkö treffeille kehitysvammaisen kanssa?

Arvoisa lukija, 

 

Katselin eilen Yleisradion A2 Kehitysvammais-illan. Se herätti minussa sisäisen mölläkän, mitä ei ole ollut pitkään aikaan ja jätti miettimään asiaa. Siksi kysynkin sinulta: Lähtisitkö treffeille kehitysvammaisen kanssa?

 

Ensimmäisenä haluaisin huomauttaa, etten edes pidä termistä kehitysvammainen, vaikka kyseessä onkin lääketieteellinen käsite. Puhun mieluummin ihmisestä, jolla on erityistarpeita. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä