Santalainen Alena

Timo Soini - ei niin mukava setämies

Kaksi päivää on kohistu hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tavasta päivittää omaa Facebook-profiiliinsa. On sitä ollut hiljaisempiakin uutisviikkoja. 

Vaikka Halla-ahon maahanmuuttopoliittisista näkemyksistä voi olla monta mieltää, ei tässä yhdessä Facebook-päivityksessä ollut mitään kummallista. Vain pahansuopa ihminen tai poliittinen opportunisti ymmärtäisi sen muuksi kuin huumoriksi - ehkä vähän epäonnistuneeksi sellaiseksi, mutta ei siinä  mitään todellista aihetta pillastumiseen ole. On sitä nyt räväkämpääkin leukailua kuultu.

Perussuomalaisten voiton jälkeen suomalaisen poliittisen kentän läpi onkin puhaltanut kummallinen korrektiuden puhuri. 

Halutaan siloteltua, rauhallista ja mitäänsanomatonta puhetta. Tässä pelissä ei kuitenkaan pelata samalla korttipakalla tai säännöillä. Ryssäviha, vasemmistolaisintelluktuellien antisemitismi verhottuna kapitalismikritiikkiin ja suomenruotsalaisten mätkiminen on ihan fine. Uskontojen varjopuolista ei saa puhua, tai virallista terveysdoktriinia kyseenalaistaa edes tilastojen varassa.

Erikoista koko kabareessa on se, ettei tanssittajana Soinilla ollut tietoa parinsa askelista, eikä hän edes viitsinyt niitä selvittää mediatiedon jälkeen. Yleensä tällaiset erimielisyydet on tapana hoitaa pois sisäisesti, eikä lehtien kautta keskustelemalla – varsinkin kärkipolitiikkojen kesken.

Miksi Soini provosoitui kun provosoitiin?

Ettei vain Soinilla olisi suosikkijärjestelmää? Onhan se kummallista, että puheenjohtaja antaa omien pikku lemmikkihauveliensa, kuten Jussi Niinistön tai Pentti Oinosen, puhua mitä sattuu, mutta muilta odotetaan sarkasmissakin sensuuria.

Tästä saamme hyvin mielenkiintoisen esimerkin. Ei ole väärin haukkua seksuaalivähemmistöjä, mutta panssarivaunut eivät käy. Onko taustalla taas Soinin henkilökohtaiset uskomukset, mistä ei saa puhua julkisesti?

Anotaanko Perussuomalaisilta mielipiteenvapaus erikseen Soinilta ja kuinka uskollisesti on mustin heilutettava häntäänsä saadakseen sen? Toimitetaanko taas tuttu vanha indulgenssi-menetelmä? Onko Halla-aho pyrkimässä Perussuomalaisten Martti Lutheriksi?

Mietin vielä eilen lukiessani blogeja, että puheet puoluehajaannuksesta olisivat liiottelua. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin tänään, kun Soini kertoi toiminnastaan julkisuuteen. Hän ei ollutkaan neuvotellut asiasta, vaan vaatinut avointa äänestystä Halla-ahon määräaikaisesta erottamisesta.
Soinin tapa hallita eduskuntaryhmäänsä on hämmentävä.

Ihmisten erottaminen ryhmästä ilman mahdollisuutta lippuäänestykseen ei ole demokraatinen toimintatapa. Siinä Soini ei ole Halla-ahoa parempi. Ja onko hän ylipäätänsä parempi? Se kuinka kalliiksi Soinin sisäinen diktatuuri tulee maksamaan puolueen kannatukselle näyttää vaan ajankysymykseltä.

Ei Soini taidakaan olla niin mukava mies, mitä hän esittää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän juhaisoaho kuva
Juha Iso-Aho

Hyviä huomioita. Vielä hämmentävämpää on se, että kyse ei suinkaan ole Soinin eduskuntaryhmästä, kuten totesit, vaan Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, jonka puheenjohtaja on Pirkko Ruohonen-Lerner, eikä suinkaan Soini. Ilmoittaessaan lehtien palstoilla Halla-ahon erottamisesta Soini siis huitaisi samalla Ruohonen-Lernerin syrjään. Vaikea kuvitella, että eduskuntaryhmässä pidettäisiin tällaisesta toimintatavasta.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Ei käsittääkseeni, edes muodollisesti eduskuntaryhmän puheenjohtaja ole suurempi tappi, kuin puolueen puheenjohtaja?! Ruohonen-Lerneristä on kasvanut asiallinen kansanedustaja ja ryhmänjohtaja persuihin!

Reijo Tossavainen

Iso-Aholle: Soini ilmoitti, että hän esittää kuukaudeksi erottamista. Ryhmän kokouksessa hän sitten esitti, että kaksi viikkoa riittää. Niin Soini kuin kuka tahansa ryhmän jäsen voi esittää, mutta ryhmä päättää.

Juha Ritvanen

Wau! Oikein "ryhmä päättää" näin. Mahtaa olla kova jengiporukka tämä persupuolue kun oikein jengiläisten gängi "päättää näin" kun joku paljastaa tämän gängin todelliset arvot ja mielipiteet.

Mitäs jos edes joku Persuista edes joskus kehittyisi edes jossain vaiheessa elämäänsä sellainen todellinen ihminen, joka olisi edes joskus vähemmän jengipotkija muuta yhteiskuntaa vastaan?
Te olette itse oman arvomaailmanne vanki, josta syytätte ja halveksutte kaikkia muita ihmisiä, yhteiskuntia ja niiden historiaa. Sitä "historiantulkintaanne" jota te muka edustatte ei ole koskaan ollut olemassa kuin pienessä osassa joka ainoan maan historiaa. Mikään ei tee teistä "Perussuomalaisia" koska sellaista käsitettä ei ole olemassa muuta kuin teidän omassa pääkopassanne.

Kaisa Jalis

Minustakin oli Soinilta täydellisen yliampuva reagointi.

En minäkään tykkäisi olla mustina - mieluummin olen pöydältä toiselle loikkiva mirri. Saa nähdä, kuinka yksilöt viihtyvät puolueessa jatkossa.

Kun media lukee Halla-ahoa, lukee sitten mediaa Soini - ja siitä sitten soppa kehitellään, niin että median aiheuttama kohu julkaistaan vielä ulkomaillakin. Sitten Halla-ahoa haukutaan, että Suomen maine menee. Naurettavaa.

Mediakin voisi olla fiksumpaa, mutta fiksumpaa vielä olisi jättää median reagointeihin reagoimatta - ainakin aina, kun on Halla-ahon lynkkaamisesta kyse.

Pohjan Akka

Suomessa on paljon vastuutaan väistäviä nuorehkoja ihmisiä, joilta isä ei ole aikanaan vaatinut rajojen noudattamista, lieneekö edes kertonut, missä rajat ovat. He eivät useinkaan ole menestyneet, maukuvat vain, kun työ on niin ikävää jne.
Soinin eduskuntaperheen lapset ovat kansanedustajan uransa alkutaipaleella ja todella kasvatusta vailla. Ei Soinin tarvinnut muuta kuin vedota siihen, että muutkin voivat tulla uudelleen valituiksi, kunhan kasvavat tällä kaudella eduskunnassa yhtä mallikkaasti kuin Ruohonen-Lerner.
Halla-aho huolehtii viisaana miehenä kyllä tulevaisuudestaan - onhan perheen talous kiinni siitä, pääseekö hän eduskuntaan edelleen.

Kaiken takana on vain yksinkertaisia ihmisiä.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Pohjan Akka:

"Suomessa on paljon vastuutaan väistäviä nuorehkoja ihmisiä, joilta isä ei ole aikanaan vaatinut rajojen noudattamista, lieneekö edes kertonut, missä rajat ovat. He eivät useinkaan ole menestyneet, maukuvat vain, kun työ on niin ikävää jne."

Keneen viittaat tällä? Mikäli viittaat PS:n kansanedustajiin, niin olisiko mahdollista saada jonkinlaisia perusteluja vertauksellesi esim. esimerkkien muodossa?

Erityisesti tuo lainatun kappaleen viimeinen lause oli mielestäni melkoisen tökerö, loukkaava, asiaton ja huom.! myös aiheeton. (Olettaen siis, että tosiaan viittasit PS:n kansanedustajiin.)

"Kaiken takana on vain yksinkertaisia ihmisiä."

Ja tämä oli sitten ilmeisesti Sinun näyttösi asiallisesta ja älykkäästä käytöksestä...? Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko kommenttisi oli hieno esimerkki siitä, kuinka nimimerkin takaa on huomattavan helppo heitellä kaikenlaisia asiattomuuksia ja loukkauksia ilman minkäänlaisia perusteluita.

Pohjan Akka

Mistä sinä ne perussuomalaiset siihen keksit?
Minä en lajittele suomalaisia puolueiden perusteella vaan käyttäytymisen perusteella. Käyttäytymisen näkee, puoluetta ei.
Se kuitenkin tosi, että nuoret ensin perivät vanhempiensa (puolue)asenteet, kunnes ovat omalla ajattelullaan päätyneet omaan kantaansa. Kaikki eivät aikuistu koskaan.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Pohjan Akka:

"Mistä sinä ne perussuomalaiset siihen keksit? [---]"

Hmm, kerrataanpas nyt hieman...tässä kommenttisi, johon viittasin:

http://santalainenalena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8...

Kuten kommentistasi näkyy, kirjoitat kommenttisi riveillä 4-7 seuraavasti:

"Soinin eduskuntaperheen lapset ovat kansanedustajan uransa alkutaipaleella ja todella kasvatusta vailla. Ei Soinin tarvinnut muuta kuin vedota siihen, että muutkin voivat tulla uudelleen valituiksi, kunhan kasvavat tällä kaudella eduskunnassa yhtä mallikkaasti kuin Ruohonen-Lerner."

Ymmärränköhän Sinut nyt oikein? Siis ihanko tosissasi ihmettelet, että mistä minä keksin liittää perussuomalaiset kommenttiisi? Mitä arvelet, voisikohan tämä mielleyhtymäni mitenkään liittyä tuohon yo. pätkään, eli siihen, mitä Sinä ihan itse kommentissasi kirjoitit...?

Jos olet oikein tarkkana, saatat jopa huomata, että käytin ilmaisua *mikäli tarkoitat*...en tiedä, miten Sinä tuon ko. ilmaisun ymmärrät, mutta minulle se tarkoittaa sitä, että en "keksinyt" perussuomalaisia mukaan, vaan ainoastaan epäilen Sinun viittaavan heihin; mielestäni tälläinen epäily on ihan perusteltu viestisi toinen kappale huomioonottaen (ks. yllä). Jos vielä hiukkasen enemmän pinnistelet, saatat myös havaita ennen tuota PS:n mainintaa selkeän ja suoran kysymyksen *Keneen viittaat tällä?*.

Minulla on sellainen hassu tapa, että kun en jotain asiaa tiedä tai ole jostain asiasta varma, niin kysyn kyseistä asiaa. En myöskään esitä kysymyksiä vain lämpimikseni, vaan siksi, että toivon saavani vastauksen. Vastaustasi siis edelleen odotellen...

Huomautettakoon myös, että perussuomalaiset ja PS:n kansanedustajat eivät ole sama asia, vaikka nimimerkki Pohjan Akka ei tätä eroa mitä ilmeisimmin pysty hahmottamaan. Olen yllä käyttänyt Pohjan Akan jostain minulle tuntemattomasta syystä mukaan tempaisemaa ilmaisua *perussuomalaiset*, vaikka itse omassa kommentissani puhuin nimenomaan PS:n kansanedustajista.

Pohjan Akka

Pitää siis osoittaa erittely:
17.9.2011 22:25 Pohjan Akka (=Vastaus Alenan blogiin)

Suomessa on paljon vastuutaan väistäviä nuorehkoja ihmisiä, joilta isä ei ole aikanaan vaatinut rajojen noudattamista, lieneekö edes kertonut, missä rajat ovat. He eivät useinkaan ole menestyneet, maukuvat vain, kun työ on niin ikävää jne. (= Aivan yleispätevä kappale, ei viittaa keneenkään erityisesti, vain yleensä Suomessa-asukkaisiin).

Soinin eduskuntaperheen lapset ovat kansanedustajan uransa alkutaipaleella ja todella kasvatusta vailla. Ei Soinin tarvinnut muuta kuin vedota siihen, että muutkin voivat tulla uudelleen valituiksi, kunhan kasvavat tällä kaudella eduskunnassa yhtä mallikkaasti kuin Ruohonen-Lerner. (=tarkoittaa sitä, mitä tekstissä lukee, koskee eduskuntaryhmää - untuvikot eivät ole saaneet eduskuntakasvatusta kotimaisemissaan, mutta Ruohonen-Lerner on erinomainen esimerkki siitä, miten eduskunnassa voi kasvaa)

Halla-aho huolehtii viisaana miehenä kyllä tulevaisuudestaan - onhan perheen talous kiinni siitä, pääseekö hän eduskuntaan edelleen. (= tarkoittaa sitä, mitä on luettavissa, Halla-aho itsekin sanoi, että haluaa kasvaa)

Kaiken takana on vain yksinkertaisia ihmisiä.(= Kaiken edellä kirjoittamani takana, ihmisiä vain, kaikkine tunteineen, heikkouksineen ja vahvuuksineen, ei mitään monimutkaisempaa, ja kansanedustajatkin ovat vain ihmisiä, eivät jumalia eivätkä koneita)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Ihmisten erottaminen ryhmästä ilman mahdollisuutta lippuäänestykseen ei ole demokraatinen toimintatapa."

Mistä tiedät miten siellä toimittiin? Ilmeisesti kukaan ei vaatinut lippuäänestystä vai vaatiko?

Äänestetääntö esim Kepun kokouksissa aina lipuilla? Miksi ei? Milloin niin tehdään? Äänestettiinkö Timo Kallin hölmöilyistä avoimesti vai lippuäänestyksellä?

Halla-Ahon kirjoitus oli pientä verrattuna Timo Kallin uskomattomaan ylimielisyyteen. Hän ei kansanedustajana tee kuten sovittu on, koska siitä ei rangaista. Herran pieksut sentään. Ja mummon monot.

Halla-Ahoa ja muita perussuomalaisia media lyö nyt säälittä, kun ei ole kykyä muuhun. Lööppejä ja skuuppeja tehdään kuten iltalehdet missien tissileikkauksista.

Kunpa Suomessa olisikin ammattitaitoisia toimittajia, jotka käsittelisivät maalle elintärkeitä asioita kuten vallanvahtikoirille kuuluu.

Toimituksen poiminnat