Santalainen Alena

Bordellit laillisiksi

Luin keskustalaisen toverini Alpi Ripatin kirjoituksen juuri, jossa hän kannatti seksinoston kieltoa heteroille ja perusteli sen seuraavanlaisesti:

"Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä"

Minulle jäi epäselväksi, miksi prostituutiopalveluiden käyttö tulisi sallia ainoastaan ja vain seksuaalivähemmistöille, mutta vantaalaisten logiikka ei aina stadilaiselle aukea. En oikeastaan tiedä muutenkaan onko kestävää esittää seksinostonkieltoa perustelemalla sitä luonnonvalinnalla, sehän taitaa olla schubakilaista sosiaalidarwinismia oikein puhtaimmillaan.

Minusta koko prostituutiokeskustelu on sinänsä tylsää, että siinä on lähtökohdaksi otettu kovin perussuomalainen ajatus että kieltämällä voidaan ratkaista jotakin. Kuten vasemmistoliiton fiksuin kansanedustaja Anna Kontula, joka on asiaa tieteellisesti tutkinut, on todennut että seksinostokielto heikentäisi niiden asemaa, jotka ovat nykyiselläänkin heikossa asemassa tai ihmiskaupan uhreina. Sehän veisi viimeisenkin kannustimen asiakkailta ilmoittaa epäilystään poliisille.

Minusta selkeämpää olisi kopioida Itävallan käytäntö Suomeen. Itävallassa bordellit ovat yksityisiä ja luvanvaraisia yrityksiä. Jokainen kunta saa keskenään päättää antaako se harjoittaa sellaista liiketoimintaa alueellaan vaiko ei. Näin myös valvonta olisi kunnallisella tasolla, jolloin virkamiehet voisivat varmistaa, että niissä työskentelevät ovat siellä omasta tahdostaan, terveyspalvelut ovat kunnossa ja verot tulevat maksetuiksi.

Harmaan talouden puolella toimivaa myyntiä taas voitaisiin kitkeä poliisimiesten harjoittamien valeostojen avulla samaan tapaan kuin esimerkiksi huumekaupassa. Näin kitkettäisiin ihmiskauppaa tehokkaasti suhteessa ostokieltoon, kun ostajilla olisi ihmiskauppavapaa tapa ostaa seksipalveluja, ja myyjien löytäminen lienee kuitenkin helppoa poliisille, jos myös tavallisten asiakkaiden on tarkoitus heidät löytää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Tapio Neva

Mitä voidaan ratkaista sallimalla?

Johan Lom

Lue blogikirjoitus, niin saat vastauksen!

Petri Virtanen

Harvinaisen fiksua tekstiä kepulaiselta nuorelta naiselta. Kunpa näitä omalla järjellään ajattelevia poliitikkoja olisi enemmänkin.

Käyttäjän joonasdasilva kuva
Joonas da Silva

"Anna Kontula, joka on asiaa tieteellisesti tutkinut, on todennut että seksinostokielto heikentäisi niiden asemaa, jotka ovat nykyiselläänkin heikossa asemassa tai ihmiskaupan uhreina"

Anna oli tosin myös sitä mieltä, että prostituoitujen pakottaminen bordelleihin heikentäis heikoimmassa asemassa olevien asemaa. Ehkä olis vaan paras antaa ihmisten kaupata palveluitaan missä haluaa ja soveltaa siihen kaupankäyntiin samoja lakeja kuin muuhunkin bisnekseen.

Tapio Neva

Mitä mieltä Esko Seppänen ja Kimmo Kiljunen olivat siitä, mitä Anna Kontula lausui?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Samantien voitaisiin ottaa käyttöön Hollannin malli ja sallia myös katumyynti ja näyteikkunat rajatuilla alueilla. Esimerkiksi Vaasankadulla on jo valmiiksi thaihieromoiksi kutsuttuja bordelleja vieri vieressä, joten toimintaa voisi kokeilla vaikkapa aluksi siellä. Ainoana rajoitteena Hollannin mallissa olisi se, että seksityöläisen pitäisi rekisteröitymistä vastaan hommata prostituutiopassi ja tämä tulisi esittää asiakkaalle kaupankäynnin yhteydessä.

Mutta eihän meillä Suomessa mitään vapauksia ole myönnetty sitten kieltolain peruuntumisen, joten sellaisista puhuminen on pelkkää itsensä kiusaamista.

Juhani Piironen

Euroopassa on varmaan enemmän niitä maita joissa bordellit ovat laillisia, kuin niitä, joissa ne ovat kiellettyjä.

Joka tapauksessa prostituutio on Euroopassa laillista lähes joka maassa.

Itä-Euroopassa laitonta, mutta kaikista yleisintä se on juuri Itä-Euroopassa, jossa se on laitonta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Europe

Katsokaa karttaa! Haluammeko olla punaisten, vai sinisten joukossa?

Olemmeko länsimaa, vai itämaa?

Matti Jalagin

Hauska kartta.

Tuon antaman kuvan mukaan mieluummin punaisten joukossa tässä asiassa.

Ottakaa mikä tahansa venäläinen lehti, joka julkaisee pikkuilmoituksia.

"Sponsoria etsitään, Olen..........."

Ei se kovin laitonta muuallakaan ole; paitsi niissä maissa, joissa tantat kuvittelevat laeilla ongelmia poistettavan.

Kaiken huippu on tuo eestin väri. Heh.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Anna Kontula on hyvin laajasti pohdiskellut aihetta,on epistä ja loukkaus Annaa kohtaa ottaa vain yksi Annan ajatus oman agendan tueksi.. Ja jos hiukankin haluaa osoittaa kunnioitusta Anna Kontulan tekemälle työlle niin ymmärtäisi hyvin äkkiä ettei mielipidettä aiheeseen voi heittää niin heppoisesti kuin täällä on nähty
Tuo vaatimus että piparia R-Kioskeihin,tarkastelematta asiaa laajemmin on syvältä

A Uotila

Entäs jos ottaa YK:n ja sen pääsihteerin kannan asiaan oman agendan tueksi?
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52226-yklta-vaati...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minusta selkeämpää olisi kopioida Itävallan käytäntö Suomeen. Itävallassa bordellit ovat yksityisiä ja luvanvaraisia yrityksiä. Jokainen kunta saa keskenään päättää antaako se harjoittaa sellaista liiketoimintaa alueellaan vaiko ei. Näin myös valvonta olisi kunnallisella tasolla, jolloin virkamiehet voisivat varmistaa, että niissä työskentelevät ovat siellä omasta tahdostaan, terveyspalvelut ovat kunnossa ja verot tulevat maksetuiksi.

Tämä on fiksu systeemi ja soisin sitä sovellettavan myös esim. alkoholiin. Minusta kunnalla pitäisi olla mahdollisuus kieltää alkoholin myynti, osto ja käyttö. Saman homma muidenkin päihteiden kohdalla. Olisi esim. lapsiperheille hyvä, jos ne voisivat valita päihteettömän kunnan perheen asuinkunnaksi.

Käyttäjän artolampila kuva
Arto Lampila

"Jokainen kunta saa keskenään päättää antaako se harjoittaa sellaista liiketoimintaa alueellaan vaiko ei."

Miksi kunnalla tulisi olla jotain erityistä määräysvaltaa asiaan? Jospa vain annettaisiin tämänkin olla liiketoimintaa muun liiketoiminnan joukossa.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Liiketoiminnassa hyvin usein on työntekijöitä? Eikö? Mites työtapaturmat..HIV tai raskaus,sairauslomat yleensä,eläke jne.

A Uotila

Eihän se kauppakeskuskaan ota noihin kantaa vaan kaataa kaikki ongelmat kauppakeskuksessa toimivien yrittäjien niskaan, käyttää vielä sopimusvapautta vipuna pakottaen pikkupuljut olemaan auki 7 päivää viikossa, vaikka sunnuntait olisivat tappiollisia...

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #59

Miten tuo liittyy aiheeseen? Tarkoitatko että laillistamisen myötä luotaisi ihmisryhmä joka on vailla kaikkia oikeuksia?

A Uotila Vastaus kommenttiin #61

Bordellihan toimisi kuin kauppa tai kauppakeskus. Eli joko siellä olisi työntekijöitä tai sitten yrittäjiä. Eli kuten parturi vuokratuoleineen.

Eli laillistamisen jälkeen olisi vain enemmän työntekijöitä tai yrittäjiä, joilta valtio voisi raiskata 24% alvia (ei kai tähän alennettua verokantaa voisi soveltaa?) ja vaatia eläke ja muita maksuja, kirjanpitoa työterveyttä jnejne.

Käyttäjän artolampila kuva
Arto Lampila

On. Mutta ei näiden hoitamiseen tarvita kunnallista päätöstä tietyn liiketoimintamuodon sallimisesta. Monilla muillakin aloilla on tärkeitä työtervyteen ja -turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, joiden ratkomisessa mm ammattiliitoilla on keskeinen rooli. Ei silti mietitä että pitäisikö jokaisen kunnan erikseen sallia/kieltää jokin liiketoimintamuoto oman kuntansa alueella.

Monien näistä asioista kannalta normaali, lakeja noudattava yritystoiminta tai työsopimukset olisi tuolle alalle iso edistysaskel nykytilanteeseen verrattuna.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eiköhän ne työtapaturmat, sairaudet, raskaudet sun muut hoidettaisi samalla tavalla kuin muissakin ammateissa.

Johan Von

Kyllä laki yksityisyrittäjääkin suojeleen. Niin seksityöläistäkin jos se ammattinimikkeksi hyväksytään. Seksistä on vaan jotenkin tehty niin ihmeen pyhä asia, että se käy kaikkien ylitse. En hyväksy sitä että yhteiskunta määrää minun ruumiistani. Tai siitä mitä sillä teen. Ellei se ole rikollista. Rahan saaminen siitä ei voi olla rikos. Sillä silloin lähes kaikki toimet miswsä raha on palkkana olisivat rikollista. Ei se voi olla naiminen sillä silloinkin lähes kaikki olisivat saamassa tuomion.Uskonto. Sekin koskisi vain osaa ihmisistä. en ole löytänyt seikkoja. Tämä laki kai koskee myös miehiä. Niistä ei puhuta koskaan. Tunnen sattumalta muutaman tapauksen näistäkin.Toivoisin tosiaan, että joku antaisi selityksen miksi näin on Puhutaan alistamisesta ja pakottamisesta. sen hyväksyn ilman muuta syyksi samoin huin ihmiskaupan mutta tapauksissa joita tunnen ei koskaa ole sellaisista ollut kysymys. Moraalisesti väärin siinäkin tulee olla määre ketä kohtaan. Olen siinä iässä, että kateuttani voisin olla kieltämisen kannalla. no ehkä olenkin mutta haluan sen koskevan kaikkia. ja kaikkea seksiä siihen atressiin kirjoitan nimeni . Kateus ja vahingonilo ovat parhaita iloja enään.

Jukka Mäkinen

Sitten kun joku keksii että bordellit tarvitsevat 8000 korkeapalkkaista bordellitarkajan virkaa johon vaaditaan akateeminen tutkinto naistutkimuksen alalta, niin lakimuutos menee läpi hetkessä.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Just noin,ja jossain pikkukunnassa voi nousta mielenkiintoinen keskustelu siitä aiheesta miksi puolet kunnan verotuloista menee bordellitarkastajiin että aviomiehet pääsee piparille. Monessa pikkukaupungissa ei ole varaa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan,piparipoliiseihin tuntuisi varat löytyvän

Mauri Hyhkö

Joku tunnettu ja luotettava naisjärjestö voisi ottaa alan työntekijöiden edunvalvonnan hoitaakseen. Lisäksi työntekijöille voisi antaa veronumerot kuten rakennusalalla on uutena käytäntönä. Näin saataisiin ihmiskauppa ja veronkierto tehokkaasti kuriin.

Eero Tillanen

Prostituution oheisilmiö on rikollisuus ja prostituution salliminen ei sitä tule poistamaan. Ilotyttöjä käytetään edelleen hyväksi ja he toimivat väkivallan tai sen uhan alla. Vapaitakin on, mutta täällä työskentelevät itätytöt ovat sikäläisen mafian kontrollissa. Lisäksi muitakin rikollisuuden muotoja on ohessa, kuten huumekauppaa.

Ei kiitos, todella paljon. Rikollisuuden sallimisella ei pystytä rikollisuutta vähentämään, saati sitten kitkemään. Tämä vasemmistoradikalismin typeryys pitää lopettaa nyt, sitä on kokeiltu vuosikymmeniä ja yhteiskunta ei ole ainakaan muuttunut paremmaksi sen myötä.

Alain Chiaroni

"Ilotyttöjä käytetään edelleen hyväksi ja he toimivat väkivallan tai sen uhan alla. Vapaitakin on, mutta täällä työskentelevät itätytöt ovat sikäläisen mafian kontrollissa"

Ja kuinka ratkaistaan ongelma? Onko pakko antaa tulla maahan itäprostituoituja ja itämafia?
Ennen oli tiukka rajavalvonta ja rikolliset + ilotytöt karkotettiin maasta.
Miksei voitaisi palata vanhoihin ja hyviin käytäntöihin?

Koska kaikenlaiset idiootit vouhottavat vapaasta liikkuvuudesta ja puolustavat viime vuosien älyvapaata maahanmuuttopolitiikkaa?

j.olavi heikkinen

jaahas, täällä vaan keskustalaiset suunnittelevat bordelleja, vaikka vanhustenhoitokin on retuperällä, yksityistalouksien velkaantumisaste on yli 100 prosenttia ja osa kunnista irtisanoo omaishoitosopimuksia loppuvuodeksi.

Anu Palosaari

On harhaluulo, että seksiä ostavat miehet olisivat "seksiaddikteja"
Monet heistä toteuttavat luonnollisia tarpeitaan (niitä on miehillä, vaikka naiset ei sitä uskoisi).
Sitten on iso ryhmä on niitä, jotka käyttävät erotiikkapalveluja kriisissä (esim. avioero, lapsen syntymä).
Sit on niitä, jotka ostavat tai käyttävät muita palveluja mielijohteesta, ekan kerran, kokeillakseen mitä homma oikein on, kiinnostuksen vuoksi.
Osasta näistä tulee seksipalvelujen vakiokäyttäjiä, osasta ei.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Hyvä kirjoitus. Noita tutkijoita ja tutkimusta harjoittavia tahoja on enemmänkin kuin Anna Kontula, ja kaikki ovat samoilla linjoilla kuin hän. Kirjoittelin asiasta blogiini ja sieltä löytyy linkkejä tutkijoiden / järjestöjen kannanottoihin: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seksiaddikteja ei ole olemassakaan, koska seksintarve on luonnollinen ominaisuus. Joissain tapauksissa, se on suorastaan himottava tarve.

Jari-Petri Heino sanoi tuolla, että isommissa kaupungeissa bordelleja on kuin keskiolutbaareja.
No, minä tiedän kotikaupungissani Tampereella kymmeniä kaljakuppiloita, mutta en ensimmäistäkään bordellia.

Tarkoitin tuolla, että löytääkseen bordellin, on tehtävä töitä. Löytääkseen kaljapaikan, ei tarvitse tehdä työtä......Oletan, jos niitä bordelleja ylipäätään on edes olemassa yksityisyrittäjien lisäksi.

Saatan olla naiivikin tottakai....

Niin, nettiadiiktiivisuus on oikeaa riippuvuutta, joka ei ole luonnollinen ominaisuus,- sekä eräänlaiset huumaavat aineet, kuten Marlboro-savuke esimerkkinä.

Jos ihminen ei kehity seksuaalisesti halukkaaksi, hän ei liene normaalisti kehittynyt.
Sen sijaan paljon seksiä haluavat ovat oman luonnon luoman taipumuksensa vankeja niin kauan, kun ikä alkaa toppuuttelemaan.

Ja, onhan se kai lahjakin, kuten hyvästä ruoasta nauttiminen.....

Ja, onhan tässä omalta kohdalta mainittava sekin, että olo tuntuu vapauttavalta, kun ei ole seksinhimoa enää vaivoina....Juu...

On sitä omiksi tarpeiksi könyttykin...

Tuula Saskia

On kummallista, että tätä kaupallista seksiä jaksetaan puida. Onko tosiaankin niin, että tämä on niin tärkeä asia niin monille?

Ilmeisesti puute on useilla kova. Miksiköhän?

Mnusta olisi aika vaihtaa aihetta esim. mainittuun Talvivaara-kysymykseen. Tämä koskee aivan erityisesti keskustapuolueen jäseniä, tosin myös meitä muita.

Katastrofi Kainuussa on sitä luokkaa, että itsekukin voi miettiä, mikä nyt on tärkeämpää: suomalaisen luonnon tila vai seksin myynnin/oston tarve.

Juhani Piironen

Talvivaaraa on puitu aivan hirveästi täälläkin

Tuula Saskia

Ehkä, mutta ei riittävästi eikä oikein.

Halusin korostaa asioiden tärkeysjärjestystä, erityisesti, kun blogin kirjoittaja on kepulaisen organisaation kuvioissa varsin hyvässä asemassa, nuorten piirin puheenjohtaja.

Puntaroinpa, mitä kainuulaiset kepun äänestäjät tuumailevat nuoren edustajansa mietteistä, vallankin, jos he sattuvat asumaan Talvivaaran tienoilla.

Miellyttävätkö city-kepulaiset hankkeet?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #77

Talvivaara on vain talvivaara, ei sen kummempaa ei sen vähempää... Tässä kysymyksessä liikutaan aivan toisella tasolla. Pohjimmiltaan kyse on ihmisten vapaudesta päättää omista asioistaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ja taas sitä samaa vanhaa, "muualla on paremmin": "Minusta selkeämpää olisi kopioida Itävallan käytäntö Suomeen"

Minusta taas olisi selkeämpää, jos Itävällassa kopioitaisiin Suomen käytäntö: prostituutio on kahden suostuvan aikuisen yksityisasia, parittaminen, välistäveto, bordellinpito, on rikos.

Tapio Neva

Kulkupuheet keskustaliberalismin kuolemasta ovat siis etuaikaiset. Keskustaliberalismin seurauksena Suomen Keskustan mielipidetiedustelukannatus oli 13% - alavallilaisen Mari Kiviniemen all-time-low, kunnes Väyrynen lähti nostamaan kiertämällä koko maan.

T. O. N.

Tuula Saskia

Keskustalaisten kulkupuheita en tunne, mutta uskallan otaksua, että kaunuulainen emäntä ei suorastaan riemastu tämän nuorisopomon ideasta.

Mitäpä tuumaa puheenjohtaja Sipilä?

Entä HS:n päätoimittaja Mikael Pentikäinen?

Heitä tahtoisi kuulla silloin, kun nämä alenat esiintyvät julkisesti puolueen mandaatilla.

Tapio Neva

On vaikea sanoa, mitä mieltä kukin on, mutta Juha Sipilän viiteryhmä on vanhoillislestadiolaisuudesta ERKAANTUNUT Rauhan sana.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rauhan_sana
http://www.lyrs.fi/

Uudessa Suomessa on esiintynyt Peter Albäckiä vastustanut Helena Tornberg lienee samaa ajatuskantaa Pietarsaaresta.

https://www.google.fi/search?q=Uusi+Suomi+Peter+Al...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Helena_Tornberg

Mikael Pentikäinen puolestaan lienee keskustalais-vanhalestadiolaista juurta. Hänen siskonsa aikoo olla Suomen ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi - veljensä mediatuella.

https://www.google.fi/search?q=Mari+Pentik%C3%A4in...

Jotenkin uskon, että:

1) Juha Sipilä ei kannattane prostituutiota. Se ei ole teollisuusjohtajan eikä pohjoispohjanmaalaisen suhtautuminen moderniin eli teolliseen yhteiskuntaan.

2) Mikael Pentikäinen ei kannattane prostituutiota tai sitten kannattaa mainitsematta siskolleen. No Pentikäinenkään ei varmaan kannattaisi prostituutiota, ellei olisi punavihreiden tilaaman Helsingin Kunnallislehden päätoimittaja. Samaan aikaan ei voi palvella mammonaa ja Jumalaa.

Odotusarvoisesti siis: ehkä eivät.

Suomessa ovat pienet piirit ja puolueettomuus on länsimainen harhakuvitelma.

T. O. N.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #104

En kysynyt sinulta, Neva.

Millä oikeudella esiinnyt heidän äänitorvenaan ?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #108

Miksi et kysy juha.sipila eduskunta.fi tai mikael.pentikainen hs.fi ? Mitä täällä huutelet?

T. O. N.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #112

Entä miksi puutut keskusteluun, joka ei sinua koske?

Sitä paitsi: minä en huutele, kun taas sinä sen taidat hyvin ja runsaasti.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #127

Miksi et keskustele siellä, missä saat olla rauhassa keskustelijoilta? Kuulustele Helsingin Sanomien päätoimittajaa ja Suomen Keskustan puheenjohtajaa jollain palstalla, jolla ei ole todistajia!

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #138

Kysyn asiasta täällä, koska puheeenjohtaja A.Santalainen kirjoitti bloginsa näille sivuille , ei Hesariin eikä muualle.

Minusta se on hyvin loogista.Vai kiistätkö senkin?

Jukka Mäkinen

Ei auta Tuula, vaikka kuinka koettaisit vetää huomiota muualle.
Kokoomuksen Saul Schubak haluaa rodunjalostusta.
Kokoomuksen Saul Schubak haluaa rodunjalostusta.
Kokoomuksen Saul Schubak haluaa rodunjalostusta.
Kokoomuksen Saul Schubak haluaa rodunjalostusta.
Kokoomuksen Saul Schubak haluaa rodunjalostusta.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #147

Pakonomainen toisto liittyy useaankin psykiatriseen sairauteen.

Tarkempia tietoja vaikkapa googlesta.

Juhani Piironen

Tänään Iltasanomissa 86 prosenttia äänestäneistä kannatti bordellien laillistamista.

Mitäköhän se ruotsalainen ministeri sitten seuraavaksi tekee?

Vetoaa Ruotsiin ja unohtaa tämän;

http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Europe

Tapio Neva

Millainen ihminen lukee Ilta-Sanomia, Ilta-Demaria?

Juhani Piironen

Korjaan virheeni, se oli Iltalehti. :)

Tällainen yksinkertainen ihminen ei osaa erottaa noita kahta toisistaan eikä ymmärrä niiden taustalla pyörivää piilovaikutushalua yms.

Iltalehti aukeaa selaimessani parhaiten, joten luen tätä saatanallisen suurpääoman lehteä (joku tehtailijan poika omistamassa) ja uskon kaiken.
(varsinkin kaiken mitä naistoimittjat kirjoittaa).

Riittikö vastaukseksi :)

krista virta

Väsyttävää keskustelua siitä, miksi ei saa sellaiselta keneltä haluaa miesten tienoilta, joille vain elokuvien huorat kai edustavat todellisuutta. Kyllähän noita jo löytyy ja kuinka uusavuton pitää olla, ettei ihan itse osaa puolilaillista hommaa jo tai omin käsin + vaikka pornon avulla hoidella itse hommat alta vai pitäisikö sossuntäti neuvoa netin käytössäkin ja taluttaa kädestä maksulappuineen sen lähteen luo? Omat verorahani laittaisin julkisen puolen terapiaan mielummin, sen puute kun näyttänee vieneen osan suomalaisista peruuttamattomasti henkisesti patologiseen tilaan. Ja netti ja lähdekritiikin puute, ainoa mikä täällä jyllää on sairaat tunteet ja niiden laiminlyönti ja itsekritiikki. Kaikki_ voivat_tarvittaessa_vatää_käteen tms. Huoria ei näillä leveysasteilla ole juuri tarvittu, kun naiset ihan itse sen valitettavasti tekevät "helposti" ja ovat kuuluisiakin asiasta muualla, miten on näiden miesten laita sitten?

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Minua tässä taas harmittaa eniten se, että kun naisen euro on vaivaiset 80 senttiä ja mihene euro on tasan euro niin eikö mies saa tavallaan seksiä -20% alennuksella. Tässä kohtaa oikeus ja kohtuus ei kohtaa! Vähintäänkin naispuoleisen prostitoidun pitäisi ilmoittaa hintansa siten, että ensin mainittaan perustaksa ja siihen +20% + alv. Tällöin kauppasuhde olisi jokseenkin tasavertainen eikä eriarvoistava, kuten nykyisessä mallissa. Mielestäni prostituutioministeri Hänne Möije Hendiksonin kannattais kiinnittä ensimäiseksi huomiota tällaisiin seikkoihin! Tasapuolisuuden nimissä miesprostitoidun pitäisi leikata taksoistaan -20%, jos asiakkaana on nainen! Näin tuloerot eivät muodostu kummankaan suokupuolen osalta esteeksi suorittaa omaa seksuaalista tarvettaan. Asia on kieltämättä vakava ja keskustelua herättävä!

krista virta

Alv lienee 23% näissä tapauksissa, kun palvelusta kyse kai ja sama laki. Kenenkään ei vain tarvitse maksaa sitä, jollei halua ja apuvälineitä asiaan saatavissa ihan ilmaiseksi miehille/naisille about 90-10% suhteessa nettipornon välillä. Ja voi tehdä itsensä tykö sille ketä siihen suostuu ilmaiseksikin vielä ja kohdella sen verran hyvin, ettei tarvi "tavaroilla" pelata kaikkien harmiksi. Jos taas rinnastat sen palkkaeron ja pillun saannin, myötäily esim. palvelusammateissa menee +3% voitolle, jos asiakkaalla vaikka kivat tukka, vai kuuluko tämä asiaan? Venäjällähän palvelusta osataan rahastaan, kuinka pitkälle se pitäisi uloittaa? Tarkoitan tässä hyvää kohtelua, en sitä, että saa mitä tilaa, mikä nyt sattuu pätemään aika moneen asiaan. Ja tottakai tasa-arvon Suomessa myös puutteessa elävät naiset oletettavasti otaksuttaisiin moisen palvelun piiriin tyytyväisyystakuulla tms.ja työkkäristä voitaisiin kaikki mittojen mukaan ohjeistaa vaikka alalle.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Suomessa myös puutteessa elävät naiset oletettavasti otaksuttaisiin moisen palvelun piiriin tyytyväisyystakuulla tms.ja työkkäristä voitaisiin kaikki mittojen mukaan ohjeistaa vaikka alalle."

Tässä on vaan sellainen pieni mutta...

Pääsyvaatimuksena alalle päästäkseen pitää olla kaikin puolin kaunis ja hyvä kroppainen, mutta kuka senkin määrittelee? Tasapuolisuuden nimissä ei voi ketään kieltää toimimasta ammatissa, mutta tuleeko surku puseroon, jos ei käy asiakkaita? Voiko siinä ihminen tuntea olevansa ns. heikompaa ainesta, jos näin käy? Tietysti eiväthän kaikki ole ronkeleita sen suhteen minkälaisen pubiruusun kanssa solmii yhteistyösopimuksen!

krista virta Vastaus kommenttiin #132

Mittanauha on vanha ja hyväksi todettu väline asiaan ihan misseilläkin ja miehillä tämä kai helpommin todennettavissa vielä? Nämä kuuluisat vyötärö-lantio suhteet, naisilla ehkä muut uloikkeet kuin miehillä sitten. Kuinka urpoja täällä pyörii? Se vaan, että mikä lienee suositus naiselle/miehelle ihan eri ja sama kaksinaismoralismi täällä. Pitäisi olla kahdenlaisia naisia kai, sellaisia joiden kanssa pitää ns. "hauskaa" ja sellaisia, joiden kanssa jtkn rakentaa ja miesten matikkapää pettää tässä ja pahasti ja oman sukupuolen häviöksi pelkän ahneuden vuoksi.

Ilkka Luoma

Aika-ajoin julkisuuteen pulpahtaa hyveellisiä kirjoituksia seksikaupan totaalisesta kieltämisestä. Kielloilla ja moralistamisella viitataan tasa-arvokeskusteluun miesten ja naisten välillä.

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/seksin-ostoa...

Kielletty ja piiloon työnnetty seksikauppa synnyttää suuremman paheen liittännäisrikollisuudesta huumeineen ja väkivallan tekoineen. Ostettu seksi fyysisyyteen päättyvänä kontaktimuotona on alitajuntainen tarve tyydyttää normaalia miehen ja naisen välistä läheisyyttä. Seksi ja siihen liittyvä positiivinen nautinto normaalina tapahtumana ei ole mahdollista tasapuolisesti kaikille, erityisesti miehille. On myös naisia, joilla voi olla vaikeuksia saada sallittua rakkauden läheisyyttä ilman "ostettua seksiä".

Monissa maissa seksin saatavuus on ratkaistu tiukasti yhteiskuntavalvottuna liiketoimena, jota seurataan ja tutkitaan niin sosiaalisesti kuin lääketieteellisesti. Suomi on ratkaissut asiaa moraalisella keskustelulla ja kielloilla katukaupasta. Kaduilla ei haluta nähdä kauppatavaraa eikä siihen liittyviä kauppamenetelmiä hurskaana uskona, että seksin osto ja myynti siitä vähenee. Luonto tikanpojan puuhun ajaa kuten routa porsaan kotiin. Geenistössämme muhii ikiaikainen nautintaoikeus lisääntymisestä ja se on tehty mukavaksi, jotta suku jatkuisi vieden itsekkäitä geenejä tulevaisuuteen. Ihmisestä tuli jatkuvakiimainen luonnostansa vastoin joidenkin eläinlajien kautisuudelle.

Tasa-arvoon vetoajat mieltävät seksin kaupallisen operoinnin kohdistavan alemmuudenkäsitettä lähinnä naissukupuoleen. Tasa-arvokeskustelussa unohtuu se toinen puoli, joka ei saa tarpeilleen huomiota ja tyydykettä. Kaikilla ei ole edes luontaisia mahdollisuuksia normaaliin pariläheisyyteen, kuitenkin sen tarpeen ollessa mielissä ja huokosissa.

Moni mm. saksalainen mies saa laillisesti, ilman väkivaltaa, ilman huumekytköksiä keskimäärin terveyttään vaarantamatta tyydykkeen tarpeilleen käymällä tarkasti valvotuissa bordelleissa. Olisi mielenkiintoista tietää Saksan ja muidenkin bordellilaitoksen hyväksyvien maiden raiskaus- ja väkivaltarikosten tilastot, kuin myös ne ongelmat, jotka ovat liittyneet laillisesti ostetun seksin ympärille.

Miksi yrittää kielloilla kieltää se historian vanhin tarve, kun se ei lailla ja poliiseilla kuitenkaan esty, vaan siirtyy sisätiloihin ja salaseuroihin. Poliisit, joilla on yhteiskunnassamme valvontavastuu, tietävät seksikaupan ongelmat ja ennenkaikkea liitännäisrikokset sen ympäriltä, he myös tietävät "kielletyn rakkauden" estämisen mahdottomuuden.

Jos himoitusta asiasta tehdään yhteiskunnallinen tabu, tekee se siitä myös entistä halutumman ja nostaa hintoja. Hinnan nosto ja laittomuuden olemus kytkee siihen ne haitallisemmat muodot. Väkivalta, ryöstöt, todellinen ihmiskauppa, laiton ihmisvälitys muista maista, huumeet ja muut ilmiöt, kuten houkute normaaleille perheäideille saapua rahoittamaan pojan ja tyttären opiskelua, ovat seurausta korkeista hintalapuista.

Kieltäminen ei paranna asenteita. Asenteet ja toimintamallit luontuvat parhaimmin vapaaehtoisena ymmärtämisenä teoistansa ja niiden seurauksista. Kielto on houkute kokeiluun, koska se on jännittävää. Tapakasvatus lähtee kotoa ja läheisistä 'lapset - vanhemmat' kytköksistä. Kotiympäristö kasvattaa aina käytännössä niin hyvässä kuin pahassa uudet sukupolvet. Seksielämäkin vaatii tapakasvatusta. "Vitsauksena" lienee ihmisten jännityksen kaipuu.

Seksikauppa on arka puheenaihe; se jakaa miehet ja naiset kahteen leiriin, tästä ei saa kirjoittaa eikä siitä ääniä jaeta. Seksi ja siihen liittyvä kaupallisuus on toiminut tuhansia vuosia, siitä huolimatta miehet ja naiset ovat edelleen hyvissä väleissä - todisteena runsas lajiedustus pallollamme. Seksikauppaan ja sen liitännäisrikoksiin tulee puuttua reippaalla asennekeskustelulla lopputulemaksi mahdollisimman lieveilmeetön maailman vanhimman tarpeen luonnonmukainen toteutuminen niin tasa-arvoisesti kuin se vain on järkevästi mahdollista. Mikäli yhteiskunta antaa ymmärrystä syrjäytymiselle ja erakoitumiselle, niin kuinka niistä eroaa seksuaalinen syrjäytyneisyys?

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/seksin-ostoa...

Teppo Nygren

Kannattaa huomioida, minkälaiseen kehitykseen monien asioiden salliminen ja helpottaminen johtaa. Jos kehitys kulkee samaa rataa kuin kieltolain vapauttamisen jälkeen anniskelupaikkojen suhteen, niin porttoloiden lukumäärän voi kuvitella lisääntyvän samallatavoin.
Kiinostus muihin päihteisiin on varmasti verrattavissa kiinnostuksen kasvuun myös seksialalla erikoisuuksiin. Myös snuff-porno tekee tuloaan, vaikkei siitä kovin paljoa puhuta. Tiedetään kuitenkin latinalaisen amerikan maissa kuvatun filmejä joissa pornotähdeksi pakotettu tai houkuteltu henkilö on tapettu aktin aikana tai sen jälkeen. Kehitys kulkee, jos sitä ei pysäytä. kokemus on opettanut, ettei ihmisille riitä mikään, vaan aina vaaditaan lisää, mutta siltikään ei mitään opita.

A Uotila

Kannattaa huomioida, että salliminen vaatii ensin kiellon, ei toisinpäin.

Mitä tapahtui alkoholin kulutukselle suomessa kieltolain aikana? Baareja saattoi olla 0 silloin, mutta tarkoittaako se että tilanne oli parempi silloin?

"Tiedetään kuvatun"... tiedetään myös että kiivaimmat vastustajat tuppaavat olemaan niitä salaa sitä haluavia tai jopa kuluttavia, oli sitten kyse viinasta, seksistä saman sukupuplen kanssa tai mistä vaan. Tai sitten ei kannata heitellä "Tiedetään kuvatun" tyylisiä kommentteja.

Jukka Mäkinen

Enemmän minä koen ongelmaksi sen, että heti bordellien laillistamisen jälkeen, Kesko lanseeraa Pirkka-Pillun kaikkiin Citymarketteihin ja isompiin K-marketteihin. Ja ettei vihreät pääse syyttämään vähemmistöjen syrjinnästä, tulee myös Pirkka-Peppu puppelipojille.

A Uotila

Pirkka-Pekka puppelipojille :D

Tapio Neva

Prostituutiosta tulisi varmaan Ruokakeskon vastaisku 21 alueosuuskaupalle. Kun Keskon yhtiökokous saisi tehdä mitä tahansa, alueosuuskauppojen hallintoneuvostot joutuisivat kuuntelemaan moraalin ääntä joka maakunnassa ja häviäsiivät sitä kilpailukykyään, mikä on Alkoilla Prismoissa saavutettu.

No olisihan se, että kun perhe menisi ostoksille niin lapset voisivat jättä isin tai äidin Pirkka-Parkkiin ostosten ajaksi.

Pirkka-Parkista voisi tuolla osa sosionomien työharjoittelua ja velvoitetyöllistämispaikka.

Käyttäjän timomalste kuva
Timo Malste

Parasta tässä bordellien sallimisessa olisi turvallisuus (siis bordellien työntekijät terveitä ja eivät rikollisten hyödynnettävissä) ja ennen kaikkea se että valtio saisi näistä kerrytettyä verotuloja, nykyisin tulee lähinnä veromenjoa

Ossi Onni

Eli laillistetaan paritus? Parempi on, että "palvelun" tarjoajat toimivat valtion työntekijöinä. Kun tienaavat hyvin, tarvitsee tehdä "töitä" vähemmän.

Tapio Neva

Saataisiin puolueille uusia virkoja, kun sosiaali- ja terveysministeriöön perustettaisiin prostituutio-osasto. Kenestä tulisi ylijohtaja? Luotaisiin sosiaaliosasto ely-keskuksiin, jolle kuuluisi niin vähittäiskauppa-, matkailu- kuin matkailun oheiselinkeino, prostituutio. Matkailun edistämiskeskus alkaisi luoda uutta Suomi-brändiä maailmalla Jorma Ollilan johdolla.

Kohta prostituutiosta hyötyisi hallinto, koska tarkastajia olisi valtion velkaksi enemmän kuin liikkeenharjoittajia.

Juha Korhonen

Ai perussuomalainen ajatus? Vilkaisehan Suomen Laki - nimistä opusta, täynnä kieltoja. Ja siinä PS puolue on ollut vasta hyvin vähän osallisena, jos lainkaan (riippuu lakikirjan painovuodesta). Vitsikästä kun joka yhteydessä pitää perussuomalaisia sohaista, liittyi se asiaan tai ei.

On se merkittävä vaikuttaja Suomessa, se puolue, aina mielessä.

Toimituksen poiminnat