Santalainen Alena

Muutama huomio Helsingin kaupungin avustuksista

Tämän aamun Helsingin Sanomat oli minulle surullista luettavaa. Sain vasta eilen illalla tiedon siitä, että johtamani Helsingin Keskustanuoret on jäämässä ilman kaupungin toiminta-avustusta . Minun on tuotava esille muutama asia, jotka jäivät Hesarin toimittajalta huomaamatta.

 Alkuun on oikaistava virheellinen tietoa siitä, että Helsingin Keskustanuoret olisi ainoa ilman toiminta-avustusta jäävä poliittinen nuorisojärjestö. Esityksen mukaan meitä on kaksi samassa veneessä olevaa eli meidän ohella Kristillisdemokraattien Helsingin nuorisopiiri. Ainoa ero on siinä, ettei KD-nuoret ole saaneet aiemminkaan toiminta-avustusta Helsingissä. Kokonaan toinen kysymys on, miksi meihin on kohdistumassa tänä vuonna vastaava päätös? 

 Toiseksi haluaisin kiinnittää huomiota nuorisopiirien alueellisiin rajoihin. Ensimmäisenä silmiini pistää Etelä-Suomen Vasemmistonuoret. Piirin oman kuvaukseen mukaan sen toiminta-alueelle kuuluvat Helsingin lisäksi koko Uusimaa. Erikseen ovat myös mainittu Espoon, Vantaan ja Hyvinkään Vasemmistonuoret. Se kuinka tarkoituksenmukaista on hakea avustuksia nimenomaan Helsingistä, kun rahat eivät mene pelkästään helsinkiläisten nuorten käyttöön, jääköön lukijan arvailujen varaan.

Kolmas ja eniten ihmettelemäni seikka on nuorisoasiakeskuksen virkamiehien kommentit.  He nimittäin väittävät, ettei Helsingin Keskustanuorten olleet tehneet ajoissa selvitystä jäsenmääristään.

 Noin kuukausi takaperin meihin oli yhteydessä kaupungin virkamies, joka totesi kaikkien antamiemme tietojen olevan riittäviä. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ollut, sillä eilen illalla toinen henkilö totesi tämän olleen väärinkäsitys ja kaupungin menevän esityksen mukaan. 

Epäselväksi jää, miksi tieto koko esityksestä tuli selville toimittajan kautta, eikä suoraan Helsingin kaupungilta. Ei tunnu kovin suoraselkäiseltä tiedotuspolitiikalta.

En jaksa esittää uhria ja vajota itsesääliin.  Kunnallisvaalivuonna meillä ei ole resursseja käyttää energiaamme hukkaan. Olisi kuitenkin ollut mukavaa, että nuorisoasiainkeskuksen virkamiehet olisivat uskaltautuneet kertomaan Helsingin Keskustanuorten yli 24-vuotialle jäsenille, miksi he ovat kaupungin silmissä vähemmän arvokkaita kuin nuoremmat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Näin helsinkiläisenä veronmaksajana olen sitä mieltä,että päätös oli
oikea,joskaan ei oikeudenmukainen.Kaupungin verovaroista ei tule käyttää
senttiäkään poliitisten toimijoitten tukemiseen.Ei keskustan,eikä muittenkaan.Kukin puolue hoitakoon ja kustantakoon nuoriso-osastonsa,miten
kukin pystyy.Viimeaikaisten uutisointien valossa kaikki tuet,niin valtion,kuin kuntienkin nuorisojärjestöille myöntämät pitäisi jäädyttää
kunnes asia on pitävästi tutkittu ja selvinnyt ettei väitteissä ole perää.Ja jos on niin valtion ja yhteiskunnan tuki tulee lopettaa kokonaan
ja vastuuhenkilöt syytteeseen petoksesta.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

En kannata jäsenrekistereiden tonkimista, se kun on laitonta ja perustellusta syystä, mutta nämä korruptiotuet olisi kyllä muuten syytä lakkauttaa. Järjestöt hankkikoot rahoituksensa itse, elleivät ne todella tuota jotakin yleishyödyllistä palvelua, josta kunta tai valtio haluaa maksaa. Poliittinen tai muu aatteellinen nuorisotoiminta ei ole tällaista.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Siis montako jäsentä on Hgin Keskustanuorissa, poislukien kuolleet sielut ja muut haamujäsenet ?

Ovatko jopa yli 24-vuotiaat nuoria tällaisessa yhteydessä ?

Käyttäjän santalainenalena kuva
Alena Santalainen

Helsingin Keskustanuorilla ei ole kuolleita eikä haamujäseniä. Jäsenkirjojen siivous tehtiin asianmukaisesti noin vuosi sitten, prosessi oli pitkä, tuskallinen ja medialle maistuva. Sen jälkeen myös jäsenmäärät putoisivat todellisiin lukemiin. Helsingin Keskustanuorilla on sekä alle 24 v., että yli 24 v. jäseniä. Tarkka jäsenmäärä en pysty täällä hetkellä sanomaan, mutta kaikkien kaikki olisi jotain 150–200 luokka.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Hyvä Hgin Keskustanuorten pomo

Olet kirjoittanut blogiisi jutun.

Et ole vastannut yhteenkään kommenttiin.

Miksi?

Käyttäjän santalainenalena kuva
Alena Santalainen

Yksinkertaisesti koska en työssäkäyvänä ihmisenä pystyn päivystämään 24/7

Toimituksen poiminnat