Santalainen Alena

Onko Tuomo Puumala uusi Otto Karhi?

Eilinen Mari Kiviniemen ilmoitus minun korvissa ensiksi kuulosti suorastaan huonolta aprillipilalta. Tämän aamun saakka en oikein uskonut sen olevan totta. Mutta näin se vaan on, Mari Kiviniemi ei lähde puheenjohtajakisaan Rovaniemen puoluekokouksessa. Nyt tuli sitten aikaa miettiä muita vaihtoehtoja, ja minun katseni väistämättä kääntyy Suomen Keskustan varapuheenjohtajan Tuomo Puumalan suuntaan.


Tuomo Puumala ei vielä ilmoittanut omista alkeistaan, huhujen mukaan sellainen ilmoitus olisi tulossa vasta pääsiäiseen jälkeen. Kuitenkin tässä tilanteessa olisi jopa tarpeellista kiirehtiä ja kertoa kantansa mahdollisimman pian.


Tunnen Tuomoa vuosien varrelta, vilpittömästi uskon häneen ja siihen, että hänestä voisi tulla upea Keskustan puheenjohtaja. Mikäli Tuomo lähtee puheenjohtajan kisaan mukaan. Puolue enemmän kuin koskaan ikinä tarvitsee tuoreita, nuoria kasvoja ja rohkeaa uudistajaa. Tuomo Puumala voisi olla sellainen. Menen jopa pidemmälle, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen oli valittu Keskustan puheenjohtajaksi 33-vuotiaana, kun Puumala on taas huomenna täyttää 30. Väistämättä tulee mieleen Suomen Maalaisväestön Liiton perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja Otto Karhi. Vertaukseni on epäilemättä rohkea, varsinkin kun Otto Karhi loikkasi demareihin ja oli Santeri Alkion ja Kyösti Kallion inhokkilistalla mutta myös paikkansa pitävä ainakin iän osalta. Otto Karhu oli myös 30 vuotias kun hänet valittiin puheenjohtajaksi. Kunnian Suomen Maalaisväestön Liiton perustamisesta häneltä ei myöskään voi ottaa pois.

Jännityksessä odotan Tuomon vastausta, hänessä olisi alkeita Keskustan pelastajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eihän sitä tyyppiä tunne kukaan! Onko pojalta kuultu yhden yhtä haastattelulausuntoa tv:ssä tai kantaa ylipäänsä mihinkään lehdistössä?

Ei puoluejohtajia sentään tyhjästä tule edes Suomen Keskustaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Puhtaalta pöydältä aloittaminen voi olla mille tahansa puolueelle monasti eduksi, ja uusi kasvo lisää aina välittömästi tiedotusvälineidenkin mielenkiintoa.

Koska nyt sattumalta olen satakuntalainen atomiuskovainen, niin omasta puolestani en pidä Puumalan suhteellisen ehdottomalta vaikuttavasta kielteisestä ydinvoimakannasta. Mutta se taitaa olla aika normaalia tämän päivän Keskustan nuoremmassa polvessa. Asia nyt kuitenkin on puolueen sisällä käsittääkseni kai enemmänkin omantunnonkysymys.

Käyttäjän SuperNinjaTurtle kuva
Tuomo Järvelä

Toisen kauden kansanedustaja Esko Aho ei tainnut olla suuren yleisön tuntema vuonna 1990 kun hänestä tuli Väyrysen seuraaja keskustan puheenjohtajana.

Ihan vastaavasti muutaman kuukauden puolustusministerinä toiminut Matti Vanhanen, joka nousi puheenjohtajaksi ja pääministeriksi vuonna 2003, ei tainnut olla tuolloin mikään seiskapäivän supertähti.

Kyllä ihminen tunnetuksi tulee, tavalla tai toisella. Niin on tavannut ainakin keskustan puheenjohtajien kanssa käydä ;)

Käyttäjän santalainenalena kuva
Alena Santalainen

Tässä olisi linkki wikipedian:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomo_Puumala

Tästä löytyy myös video pätkät:

http://www.youcover.com.br/tuomo%20puumala

Tuomo on tunettu henkilö Keskustan piireissä.

Lauri Korhonen

@AlenaS

Mari Kiviniemen ja Matti Vanhasen linja ei sitten ollutkaan hyvä vai?

Kerropa meille millaista rohkeaa uudistusta Keskusta mielestäsi kaipaa. Ollaanko nyt hakemassa puoluejohdon vai äänestäjien mielestä parasta.

Kenen Asiaa uusi rohkea Keskusta julistaa?

- Mari Kiviniemen ja hallituksen euromyönteisyyttä vai Perussuomalaista EU kriittisyyttä?

- Suhtautuminen EU kriisimaiden tukemiseen?

- Lisää sosiaalista maahanmuuttoa vai toisin päin?

- Uuden Keskustan suhtautuminen homojen avioliittoon ja adoptioon?

- Uuden Keskustan suhtautuminen maanpuolustukseen ja NATOon?

- Suhtautuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön?

- Suhtautuminen ydinvoimaan - energiapolitiikka ylipäätään?

- Suhtautuminen yrittäjyyteen?

Kiinnostaa oikeasti tietää mihin suuntaan Keskustaa haluatte viedä mikä on Keskustan suunta. Yksi vaihtoehto nimittäin on todistaa hokema Kepu pettää aina taas kerran todeksi. Kenen kasvoilla se tapahtuu ei niin kiinnosta.

Lauri Korhonen

Kovin on hiljaista täällä. Ei edes hurskaita toiveita uskalleta esittää.

Tarjolla olisi uusi pöytäliina sillä samalla tupajumin kaivertamalla pöydällä. Tai se toinen vaihtoehto uusi pöytä uudella designilla.

Minkä mallinen ja värinen laitetaan?

Kenelle pöytä katetaan?

Kerro rohkeasti omin sanoin mihin Keskustaa tarvitaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Asenteesta päätellen et tee sillä tiedolla yhtään mitään.

Lauri Korhonen

Hieman tällaista odotinkin kiitos. Vastauksestasi päätellen uusi rohkea Keskusta onkin tarkoitettu vain sisäpiiriläisille.

Mistä ajatelitte saada kasvua jos vastaukset ovat tätä luokkaa? Uusilla kasvoilla?

Pahinta mitä Keskusta nyt voi tehdä on aliarvioida äänestäjiä. Tämä ihan ystävällisenä neuvona. Teistä itsestänne riippuu minkä suunnan puolueenne saa. Miettikää sitä.

Toimituksen poiminnat